מה זה SEO?
SEO (Search Engine Optimization) הוא תהליך השיווק להגברת הנראות בתוך תוצאות החיפוש האורגניות, במטרה ספציפית להשיג יותר תנועה לאתר.
איך SEO עובד
כל מנוע חיפוש גדול כמו Google, Bing ו-Yahoo מספק רשימה של אתרים הנחשבים לענות בצורה הטובה ביותר על שאילתת משתמש חיפוש. רישומים אלה נקראים תוצאות חיפוש. בתוך תוצאות החיפוש הללו תמצאו רישומים בתשלום, אך עיקר התוצאות מורכבות ממה שנקרא רישומים אורגניים. התוצאות האורגניות הן הרישומים החינמיים שמנועי החיפוש מצאו, באמצעות הניתוח שלהם, הרלוונטיים ביותר לשאילתת המשתמש. להיות רשום בראש הרשימות האורגניות הוא הבסיס למה SEO הוא כל כך חשוב. תוצאות אורגניות מקבלים כיום נתח גדול יותר מהתנועה בהשוואה למודעות בתשלום. לכן, אם העסק שלך לא נמצא ברשימות האורגניות, אתה מפסיד אחוז גדול משוק הצרכנים. להגיע לראש התוצאות הוא המקום שבו אופטימיזציה למנועי חיפוש נכנסת לתמונה. ישנן אסטרטגיות וטכניקות רבות הנכנסות ליצירת אתר רלוונטי ומוטב כדי להתחרות באמת על מילות המפתח שיכולות לייצר הכנסה לעסק שלך. ראה גם: מדוע קידום אתרים חשוב?
איך להתחיל עם SEO
SEO בסיסי לא קשה להתחיל איתו, זה רק לוקח זמן והרבה סבלנות. דפי אינטרנט אינם מדורגים בדרך כלל בן לילה עבור מילות מפתח תחרותיות. אם אתה מוכן ליצור בסיס איתן של אופטימיזציה לאתר שלך, ולהשקיע את הזמן כדי לבנות עליו, תוכל להשיג הצלחה ולהגדיל את התנועה האורגנית שלך. עסקים שחותכים פינות עשויים להגיע לתוצאות בטווח הקצר, אבל הם כמעט תמיד נכשלים בטווח הארוך וקשה להם מאוד להתאושש. אז איך עושים אופטימיזציה לאתר שלך? תחילה עליך להבין כיצד פועלים מנועי החיפוש וכן את הטכניקות השונות המרכיבות את SEO. כדי להקל על הניווט, קישרנו כל סעיף למטה כדי שתוכלו לקפוץ למדור שמעניין אתכם.
איך גוגל מדרג אתרים?
קידום אתרים בדף (HTML, תוכן וכו')
קידום אתרים מחוץ לדף (בניית קישורים, חברתי וכו')
מדדי הצלחה של SEO
יצירת אסטרטגיית SEO מנצחת
מתי אני צריך לצפות לראות תוצאות?
כובע לבן לעומת קידום אתרים בכובע שחור
העתיד של אופטימיזציה למנועי חיפוש
כלים ומשאבים לקידום אתרים
איך גוגל מדרג אתרים?
מנועי החיפוש משתמשים ברובוטים אוטומטיים, הידועים גם כסורקי אינטרנט או עכבישים, כדי לסרוק ולקטלג דפי אינטרנט, קובצי PDF, קבצי תמונות וכו' לצורך הכללה אפשרית באינדקסים המאסיביים שלהם. משם, כל דף אינטרנט וקובץ מוערכים על ידי תוכניות הנקראות אלגוריתמים שקובעות אם קובץ מציע מספיק ערך ייחודי כדי להיכלל באינדקס. אם קובץ נחשב בעל ערך מספיק כדי להוסיף אותו לאינדקס, הקובץ או דף האינטרנט יוצגו רק בתוצאות החיפוש שהאלגוריתמים קבעו שהן רלוונטיות ועומדות בכוונת השאילתה של המשתמש. זהו הסוד האמיתי להצלחת מנועי החיפוש. ככל שהם יענו טוב יותר לשאילתות של משתמש, כך גדל הסיכוי שהמשתמש ישתמש בהן בעתיד. מקובל בדרך כלל, כפי שמעיד מספרם העצום של המשתמשים שלהם, שגוגל מספקת תוצאות רלוונטיות יותר בגלל האלגוריתמים המתוחכמים שלהם שהם כל הזמן משפרים. במאמץ לשמור על היתרון התחרותי שלהם, מאמינים שגוגל מבצעת 500-600 עדכונים לאלגוריתם שלהם מדי שנה. כוונת המשתמש משחקת תפקיד גדול יותר באופן שבו מנועי החיפוש מדרגים דפי אינטרנט. לדוגמה, אם משתמש מחפש "חברות SEO", האם המשתמש מחפש מאמרים כיצד להקים חברת SEO, או שהוא מחפש רשימה של חברות SEO המספקות את השירות? במקרה זה, האחרון סביר יותר. למרות שיש סיכוי קטן שהמשתמש מחפש להקים עסק לקידום אתרים, גוגל (עם הנתונים הרחבים שלהם על הרגלי משתמשים) מבינים שהרוב המכריע יצפה לראות רשימה של חברות. כל זה מובנה באלגוריתם של גוגל.
גורמי דירוג במנועי חיפוש
כפי שצוין קודם לכן, האלגוריתמים הללו מתוחכמים ביותר, ולכן ישנם גורמים רבים שתוכניות אלה שוקלות כדי לקבוע את הרלוונטיות. בנוסף, גוגל ומנועי החיפוש האחרים עובדים קשה מאוד כדי למנוע מעסקים "לשחק" על המערכת ולתפעל את התוצאות. אז כמה גורמי דירוג יש? ובכן, עוד ב-10 במאי 2006, מאט קאטס של גוגל הכריז שיש יותר מ-200 אותות דירוג חיפוש שגוגל מחשיבה. ואז, בשנת 2010, מאט קאטס הצהיר שלמעלה מ-200 גורמי דירוג החיפוש היו עד 50 וריאציות. זה יביא את המספר האמיתי ליותר מ-1,000 אותות ייחודיים. למרות שיש כל כך הרבה אותות, לא כל אחד מהם נושא משקל שווה. עבור אתרים שרוצים לדרג עבור מילות מפתח תחרותיות ארצית, האותות החשובים ביותר קשורים לגורמים בדף, מחוץ לדף ולגורמים הקשורים לעונש. אופטימיזציה On-Page קשורה לתוכן, ו
כדי שלאתר תהיה הזדמנות לדרג עבור ביטויי חיפוש תחרותיים, התוכן צריך להיות מאוד רלוונטי ולענות על שאילתת משתמש החיפוש. גורמים מחוץ לדף קשורים לפופולריות הקישורים של האתר ולאופן שבו מקורות חיצוניים סמכותיים מוצאים את התוכן שלך. באשר לגורמים הקשורים לעונש, אם תיתפסו מפרים את הנחיות גוגל למנהלי אתרים, אתם לא תהיו תחרותיים כלל. עבור אתרים שמחפשים לדרג בשוק המקומי שלהם, הגורמים דומים מאוד למעט התוספת של Google לעסק שלי, רישומים מקומיים וביקורות. Google לעסק שלי וציטוטים מסייעים לאמת את המיקום האמיתי של העסק ואת אזור השירות שלו. ביקורות מסייעות בקביעת הפופולריות של אותו עסק מקומי.
SEO On-Page
קידום אתרים בעמוד הוא אופטימיזציה של קוד ה-HTML והתוכן של האתר, בניגוד לקידום אתרים מחוץ לדף, הנוגע לקישורים ולאותות חיצוניים אחרים המפנים לאתר. המטרה הכוללת מאחורי קידום אתרים בדף היא לוודא שמנועי החיפוש יכולים למצוא את התוכן שלך, ושהתוכן בדפי האינטרנט מותאם לדירוג עבור מילות המפתח הרלוונטיות מבחינה נושאית שאליהן תרצה למקד. עם זאת, אתה צריך ללכת על הדברים בדרך הנכונה. לכל עמוד צריך להיות נושא ייחודי משלו. אתה לא צריך לכפות אופטימיזציה על דף אינטרנט. אם מילות המפתח אינן תואמות את הנושא של המוצר או השירות שלך, ייתכן שתצטרך ליצור דף אחר רק עבור קבוצת מילות מפתח מסוימת. אם תבצע אופטימיזציה של הכותרת, התיאור והכותרות תוך כדי יצירת תוכן בצורה מתאימה, למשתמש הקצה תהיה חוויה טובה יותר באופן משמעותי באתר שלך, מכיוון שהוא ימצא את התוכן שהוא ציפו למצוא. אם אתה מציג מצג שווא של התוכן בתג הכותרת ובתיאור, זה יוביל לאחוזי יציאה גבוהים יותר באתר שלך מכיוון שהמבקרים יעזבו במהירות כשהם לא מוצאים את מה שהם מצפים. זו הסקירה הכללית ברמה הגבוהה של קידום אתרים בדף. ישנם מספר נושאים מרכזיים לגבי אופטימיזציה בדף שאנו הולכים לכסות, כולל קידוד HTML, מחקר מילות מפתח ואופטימיזציה של תוכן. אלו הם פריטי יסוד שיש לטפל בהם כדי לקבל סיכוי לדירוג גבוה יותר במנועי החיפוש.
ביקורת אתרים
אם האתר שלך מתקשה בדירוג, ייתכן שתרצה להתחיל בביקורת SEO. אתה צריך ניתוח של 360 מעלות כדי לזהות את החסרונות של האתר שלך כדי שתוכל לתקן אותם ולהחזיר את האתר שלך על בסיס מוצק יותר. ביקורת יכולה לעזור לזהות תקלות או ליקויים, הן בדף והן מחוץ לדף, שעשויים לעכב את האתר שלך מדירוג עבור מילות המפתח הממוקדות שלך. ישנם כלי סריקה של SEO שיכולים לעזור לך לזהות בעיות טכניות בסיסיות די בקלות, מה שהופך את החלק הזה של תהליך הביקורת ליעיל הרבה יותר. ביקורת בדרך כלל לא תיעצר בניתוח טכני. גם לתוכן ולפרופיל הקישורים של אתר יש תפקיד משמעותי ביכולת הדירוג של אתר אינטרנט. אם אין לך תוכן איכותי או קישורים מוסמכים, יהיה קשה לדרג ביטויי חיפוש תחרותיים במיוחד. ראה גם: תהליך ביקורת SEO טכני + רשימת בדיקה
אבטחת HTTPS
גוגל, במאמץ ליצור חווית אינטרנט בטוחה ומאובטחת יותר עבור משתמשי החיפוש שלהם, לחצה על מנהלי אתרים לאבטח את האתרים שלהם. חוויות בטוחות חשובות למנוע החיפוש של גוגל. אם למשתמשי החיפוש יש אמון בבטיחות התוצאות המוצגות, סביר יותר שהם ימשיכו להשתמש במנוע החיפוש של גוגל בעתיד. אמנם לגוגל יש סיבה טובה לעודד מנהלי אתרים לאבטח את האתרים שלהם, אבל למנהלי אתרים יש תמריץ לא פחות. כאשר אנשים קונים באינטרנט, לקוחות פוטנציאליים ירגישו הרבה יותר בטוחים בהשלמת עסקה עם אתר מאובטח לעומת אתר שאינו. כדי לעודד מאוד מנהלי אתרים לאבטח את האתרים שלהם, גוגל שילבה SSL כגורם דירוג בחיפוש. אתרים שיש להם תעודות SSL יועדפו מעט מעל אלה שאין להם. זה לא גורם גדול, אבל מספיק שאם כל שאר הגורמים שווים, האתר המאובטח ינצח.
עיצוב מותאם לנייד
למעלה מ-60% מכל שאילתות החיפוש מתבצעות כעת במכשיר נייד. גוגל פועלת כדי ליצור את חוויית החיפוש הטובה ביותר האפשרית; לכן, הם צריכים לתת עדיפות לאתרים המשפרים את השימושיות בנייד שלהם. אספקת חוויית סלולר טובה יותר יכולה להיעשות בכמה דרכים. השיטה הנפוצה ביותר היא שמנהלי אתרים יוצרים עיצובים רספונסיביים שיתאימו בהתאם לגודל הדפדפן שממנו אתה צופה. לאתרים אחרים יש גרסה ספציפית לנייד של דף האינטרנט שלהם שמוצגת כאשר השרת מזהה שהמשתמש משתמש בדפדפן נייד. מהירות הטעינה של דפי נייד חשובה גם היא. גוגל תומכת בפרויקט שנקרא Accelerated Mobile Pages (AMP) וב-2016 הם שילבו רישומי AMP בתוצאות החיפוש בנייד שלהם. בהתחשב בכך שרוב החיפושים כעת מבוססי נייד, G
oogle יוצרת אינדקס מובייל ראשון. זה יהפוך לאינדקס הראשי של דפי האינטרנט של גוגל, והוא מתגלגל לאט מאז סוף 2017. האם אתה צריך לדאוג אם האתר שלך אינו ידידותי לנייד? אולי לא בטווח הקצר, אבל בחודשים הקרובים, כן. לאתרים המספקים חוויית מובייל טובה תהיה יכולת גבוהה יותר לדרג גבוה יותר בתוצאות החיפוש. עם זאת, זו לא רק גוגל. בינג מתקדם גם בכיוון הזה. ראה גם: כיצד פועל האינדקס Mobile-First של Google
מהירות עמוד האתר
מהירות הדף היא משך הזמן שלוקח לדף אינטרנט להיטען. עם האינדקס הנייד הראשון של גוגל, מהירות הדף הולכת לשחק תפקיד גדול יותר כגורם דירוג. שוב, מדובר בחוויית המשתמש. מבקרים באתר פשוט לא רוצים לחכות לטעינת הדפים. ככל שלוקח לדף האינטרנט שלך יותר זמן להיטען, כך גדל הסיכוי שהמבקר יעזוב (יקפוץ) ויבקר באתר של המתחרה שלך. גוגל ערכה מחקר ומצאה שההבדל בין זמן טעינה של דף אינטרנט של 1 לזמן של 5 שניות הגדיל את הסיכויים שהמבקר יקפוץ ב-90%. אתה צריך לשים לב לקצב שבו מבקרים קופצים מהאתר שלך, מכיוון שזה גם גורם דירוג. לא רק זה, אלו הן הזדמנויות הכנסה אבודות. לגוגל אכפת מהמדדים האלה מכיוון שהם צריכים לשמור על שביעות רצון משתמשי החיפוש שלהם מהתוצאות המוצגות. ישנם מספר דברים שאתה יכול לעשות כדי לשפר את מהירות הדף. חלק מהפריטים הללו כוללים את הפריטים הבאים:
הפעלת דחיסת קבצים
צמצום CSS, Javascript ו-HTML
צמצום הפניות דף
הסרת JavaScript חוסם רינדור
ניצול מטמון דפדפן
שיפור זמן התגובה של השרת
שימוש ב-CDN (רשתות הפצת תוכן)
אופטימיזציה של גדלי קבצי תמונה
סריקת אתרים
רובוטים של מנועי חיפוש מבקרים באתר האינטרנט שלך ומייצרים עותקים של כל עמוד לצורך התחשבות באינדקס שלהם. אם הם רואים את התוכן בעל ערך, הם יכללו אותו באינדקס שלהם כדי שמשתמשי החיפוש שלהם יוכלו למצוא אותו. לכן חשוב לוודא שמנועי החיפוש יכולים למצוא בקלות את הדפים בתוך האתר שלכם. אם הם לא יכולים למצוא את התוכן שלך, זה לא יכול להיכלל באינדקס שלהם כדי שאחרים יוכלו למצוא אותו. ישנן בעיות טכניות שיכולות למנוע מרובוטי חיפוש לסרוק את האתר שלך, אך רוב האתרים אינם נתקלים בבעיות אלו. בעיה אחת היא שאתרים מסוימים משתמשים ב-JavaScript וב-Flash, שלעתים יכולים להסתיר קישורים ממנועי החיפוש. כאשר רובוט סורק אתר אינטרנט, הוא סורק על ידי ביקור בקישורים שנמצאים בדף אינטרנט. אם הם לא רואים את הקישור, הם לא יסרוקו אותו, כלומר הם לא יידעו לשקול את הדף לאינדקס. בעיית סריקה נפוצה נוספת היא הכללה בשוגג של תג "noindex" בדף אינטרנט או חסימה של תיקיות שלמות של אתר אינטרנט מפני סריקה דרך קובץ ה-robots.txt. דרך אחת לעזור להבטיח שהתוכן שלך ייראה היא על ידי יצירת קובץ sitemap.xml. קובץ זה מפרט את כתובות האתרים השונות של אתר אינטרנט, מה שמקל על הרובוטים של מנועי החיפוש למצוא את התוכן של האתר שלך. קובצי Sitemap מועילים במיוחד עבור אתרים עם אלפי דפים, מכיוון שקישורים לתוכן מסוים עשויים להיקבר עמוק בתוך האתר שלך וקשה יותר למנועי החיפוש למצוא אותם מיד. ככלל, עליך לעדכן קובץ זה בכל פעם שנוספים דפים חדשים.
הימנעות שכפול דפים ותוכן
תוכן כפול עלול לפגוע ביכולת הדירוג של כמה מהעמודים החשובים ביותר באתר שלך. כאשר גוגל מסתכלת על הדפים של האתר שלך ומגלה תוכן כמעט זהה בין שני דפים או יותר, ייתכן שהם מתקשים לקבוע עדיפות איזה מהם חשוב יותר. כתוצאה מכך, ייתכן מאוד שכולם יסבלו בדירוג. הנה כמה סיבות לא מכוונות, אך נפוצות לשכפול תוכן:
פתרון גרסאות WWW ו-Non-WWW: אם האתר פותר עבור שתי הגרסאות במקום שאחת מפנה מחדש לשנייה, Google עשויה להוסיף את שתי הגרסאות לאינדקס. גוגל עשתה עבודה הרבה יותר טובה בטיפול בזה, אבל זו עדיין אפשרות. אתה יכול לפתור בעיה זו על ידי הבטחה שיש לך הפניות 301 נאותות במקום.
עימוד: זו בעיה נפוצה מאוד של קידום אתרים במסחר אלקטרוני, אבל קורה עם אחרים. נניח שיש לך אתר שמוכר נעליים עם קטגוריה שנקראת "נעליים כחולות". אתה יכול למכור מאות "נעליים כחולות" שונות ואינך רוצה להציג יותר מ-20 סגנונות שונים בו-זמנית. במקרה זה, סביר להניח שיהיו לך מספר דפים שאתה יכול ללחוץ עליהם. כשאתה לוחץ, אתה מבחין שאתה עובר לדף אינטרנט עם כתובת אתר של "blue-shoes/page2/". פעילות זו נקראת עימוד. אם לא תטופל כראוי, גוגל עשויה להוסיף לאינדקס כל דף בודד, שכל אחד מהם מורכב מתוכן כמעט זהה, כאשר למעשה אתה רוצה שהקטגוריה הראשית תהיה דף הדירוג בתוצאות החיפוש. אתה יכול לפתור בעיה זו על ידי שימוש בתגיות rel=canonical.
פרמטרים של כתובת אתר: אם תשאר עם הדוגמה שלנו ל"נעליים כחולות", אולי תרצה לראות מה זמין במידה 12. אתה לוחץ כדי למיין כדי למצוא מה זמין במידה 12
12, אתה נשאר בדף, אבל אתה שם לב שכתובת האתר אומרת כעת "blue-shoes?size=12". ה-"size=12" הוא פרמטר של כתובת אתר. לפעמים פרמטרים אלה של כתובת האתר מתווספים לאינדקס. זהו אירוע נפוץ נוסף עבור אתרי מסחר אלקטרוני. אתה יכול לפתור זאת על ידי שימוש בתגיות rel=canonical או על ידי טיפול בפרמטרים של כתובת אתר דרך Google Search Console.
נתונים מובנים
נתונים מובנים הם מידע מסודר שיכול לעזור למנועי החיפוש להבין טוב יותר את האתר שלך. באמצעות שיתוף הפעולה של גוגל, Bing, Yandex ו-Yahoo; Schema.org נוצר כדי לתקן את סימון HTML של מידע זה. אמנם אין הוכחה חותכת לכך שנתונים מובנים יכולים לשפר את דירוג החיפוש שלך, אבל הם יכולים לעזור לשפר את הרישומים שלך, מה שיכול לשפר את שיעור הקליקים שלך. שיעור קליקים הוא משהו שמקובל באופן נרחב כגורם דירוג. להלן כמה תכונות רישום משופרות כתוצאה מנתונים מובנים:
דירוגי כוכבים ונתוני ביקורות
גרפי ידע
פירורי לחם בתוצאת החיפוש שלך
הכללה בתיבת Rich Snippet לתוצאה
הטמעת נתונים מובנים גם עוזרת לך להתכונן לאופן שבו החיפוש מתפתח. מנועי החיפוש מנסים לספק תשובות מיידיות לשאלות, שימלאו תפקיד גדול עוד יותר בחיפוש קולי. ראה גם: הבנת Google Rich Snippets
תפקיד שמות מתחם
כבר זמן רב קיים דיון לגבי הערך של קיום מילת מפתח בשם הדומיין. הייתה תקופה שבה היה מתאם חזק מאוד עם יכולת הדירוג, אבל ככל שהאלגוריתמים התפתחו, האות הזה ירד בחשיבותו. זה לא אומר שאין שם ערך. זה פשוט אומר שאתה לא צריך לשים דגש גדול על שם הדומיין המכיל את מילת המפתח כאשר יש כל כך הרבה אותות שהם חשובים יותר.
מבני כתובות אתר ידידותיים לקידום אתרים
כתובות אתרים הן אחד הדברים הראשונים שמשתמש חיפוש יבחין בהם. למבנה כתובת האתר יש לא רק את היכולת להשפיע על שיעורי הקליקים של רישומי החיפוש שלך, אלא יכול גם להשפיע על יכולת הדירוג של האתר שלך בחיפוש.
מילות מפתח בכתובת האתר: השיטה המומלצת היא לכלול מילות מפתח בכתובת האתר, כל עוד היא מייצגת במדויק את תוכן הדף. זה ייתן ביטחון נוסף למשתמש החיפוש שהדף מכיל את התוכן שהוא מחפש תוך חיזוק מילות המפתח החשובות למנועי החיפוש. בהתאם לדוגמא של הנעליים הכחולות שלנו, כתובת אתר תיראה כך: "/blue-suede-shoes/"
אל תעשה כתובות אתרים של מילות מפתח: יש מה לומר על זה שיש קצת יותר מדי משהו. לפעמים כשיש לך יותר מדי, זה יכול לפעול נגדך, וזה נכון גם לגבי מילות מפתח בכתובת URL. כאשר אתה מבצע אופטימיזציה יתר, משתמשי חיפוש יראו כתובת אתר בעלת מראה ספאמי, וזה עלול לפגוע בשיעורי הקליקים שלך, אבל מנועי החיפוש יכולים גם לחשוב שאתה מנסה לשחק את המערכת. כתובת אתר ממולאת מילת מפתח תיראה כך: "/shoes/blue-shoes/blue-suede/best-blue-suede-shoes/"
שימו לב לאורך כתובת האתר: שמרו על אורך כתובת האתר שלכם למינימום. גוגל תקצץ כתובות אתרים ארוכות מדי, וזה יכול להשפיע על שיעור הקליקים שלך.
הימנע מחרוזות כתובות דינמיות: במידת האפשר, נסה לקבל כתובת אתר סטטית עם מילות מפתח לעומת כתובת אתר דינמית המכילה סמלים ומספרים. הם אינם תיאוריים ולא יעזרו לשיעור הקליקים של הרישום שלך. כתובת אתר דינמית תיראה בערך כך: "/cat/?p=3487"
תגיות כותרת
תג כותרת הוא קוד ה-HTML שיוצר את הכותרת הניתנת ללחיצה שניתן למצוא בדפי התוצאות של מנוע החיפוש (SERPs). תג הכותרת חשוב ביותר לשיעור הקליקים של רישום החיפוש שלך. זה הדבר הראשון שמשתמש חיפוש יקרא על הדף שלך ויש לך רק כמה שניות קצרות כדי ללכוד את תשומת ליבו ולשכנע אותם שהם ימצאו את מה שהם מחפשים אם הם ילחצו על הרישום שלך. להלן כמה טיפים מהירים לכתיבת תגי כותרת:
תגי כותרת צריכים להכיל מילות מפתח רלוונטיות לתוכן של דף האינטרנט.
עליך למקם מילות מפתח חשובות בסמוך לתחילת הכותרת.
נסה לשמור על כותרות באורך של בין 50-60 תווים. גוגל למעשה מחפשת כ-600 פיקסלים, ש-60 תווים יתאימו בתוך כ-90% מהזמן. מעבר ל-600 פיקסלים, גוגל תציג כותרת קטומה, וייתכן שהכותרת שלך לא תשפיע על כך שהתכוונת.
במידת האפשר, השתמש בשמות תואר כדי לשפר את הכותרת. דוגמה: המדריך המלא לקידום אתרים.
אל תמלא את הכותרת שלך במילות מפתח. זה ייראה ספאמי, והסבירות שמשתמשים ילחצו על הרישום שלך יהיה נמוך יותר.
אין לך דפי אינטרנט עם כותרות כפולות. כל עמוד צריך לתאר במדויק את התוכן הייחודי שלו.
אם יש לך מקום, נסה לשלב את שם המותג שלך. זו יכולה להיות דרך מצוינת לייצר קצת הכרה במותג. אם כבר יש לך מותג חזק, זה אפילו עשוי לשפר את שיעור הקליקים של רישום החיפוש שלך.
תגיות מטא תיאור
תג מטא תיאור הוא קוד HTML שמתאר את התוכן של אינטרנט
דף למשתמש חיפוש. ניתן למצוא את התיאור בדפי התוצאות של מנוע החיפוש (SERPs), מתחת לכותרת וכתובת האתר של רישום חיפוש. התיאור, אף שאינו מהווה אות דירוג עצמו, ממלא תפקיד חשוב בקידום אתרים. אם תספק תיאור רלוונטי, כתוב היטב, מפתה; סביר להניח ששיעור ההקלקות של רישום החיפוש יהיה גבוה יותר. זה יכול להוביל לנתח גדול יותר של תנועה ולשיפור פוטנציאלי בדירוג החיפוש, שכן שיעור הקליקים הוא גורם דירוג בחיפוש. להלן כמה טיפים מהירים לכתיבת תגי תיאור:
השתמש במילות מפתח, אך אל תהיה ספאמי איתן. מילות מפתח בתוך שאילתת חיפוש יודגשו בתיאור.
כלל האצבע היה פעם שאורך התיאור לא יעלה על 155 תווים. גוגל מציגה כעת, במקרים רבים, עד 320 תווים. זה נהדר מנקודת מבט של רישום נדל"ן, וכדאי לנסות להשתמש בכמה שיותר מ-320 התווים האלה. כאשר אתה עושה זאת, ודא שאתה מעביר מסר ברור ב-155 התווים הראשונים למקרה שהוא יקוצץ עבור שאילתה.
תאר במדויק את התוכן של דף האינטרנט. אם אנשים יוטעו, שיעור היציאה מדף הכניסה שלך יהיה גבוה יותר ועלול לפגוע במיקום הרישום שלך.
תגיות מטא מילות מפתח
תג המטא מילות מפתח הוא קוד HTML שנועד לאפשר לך לספק הדרכה למנועי החיפוש לגבי מילות המפתח הספציפיות שדף האינטרנט רלוונטי עבורן. בשנת 2009, הן גוגל והן יאהו הודיעו כי הן לא השתמשו בתג כבר די הרבה זמן, ובשנת 2014, בינג הודה בכך. בתור שיטות עבודה מומלצות, רוב אנשי ה-SEO אינם משתמשים בתג בכלל יותר.
תגיות כותרת
תג כותרת הוא קוד HTML שמציין את רמת החשיבות של כל כותרת בדף אינטרנט. אתה יכול להשתמש ב-6 רכיבי כותרת: H1, H2, H3, H4, H5, H6; כאשר H1 הוא המשמעותי ביותר ו-H6 הפחות. בדרך כלל הכותרת של מאמר או שם של קטגוריה, מוצר או שירות מקבלים את התג H1, מכיוון שהם בדרך כלל הכותרת הבולטת והחשובה ביותר. כותרות מילאו בעבר תפקיד חשוב באופטימיזציה של דף אינטרנט, ומנועי החיפוש היו לוקחים אותן בחשבון. למרות שהם אולי לא נושאים את אותו משקל שהם עשו פעם, עדיין רווחת האמונה שהם מציעים ערך דירוג מסוים ועדיף לכלול אותם. בתור שיטות עבודה מומלצות לקידום אתרים, עדיף שתשתמש רק בתג H1 אחד, שכן זה יסמל את הנושא העיקרי של דף האינטרנט. כל שאר הכותרות צריכות להשתמש ב-H2-H6 בהתאם לרמת החשיבות שלהן. מנקודת מבט של אופטימיזציה, בטוח להשתמש במספר תגיות H2-H6.
מחקר מתחרים
ביצוע ניתוח מתחרים הוא פונקציה אסטרטגית של אופטימיזציה נכונה של אתר אינטרנט. זה יכול לעזור לך לזהות אזורים שאולי האתר של העסק שלך לא מכסה. הניתוח יעזור להניע את מחקר מילות המפתח ופיתוח התוכן כך שניתן לבצע שיפורים. להלן כמה טיפים מהירים לביצוע מחקר מתחרים לקידום אתרים:
זרימה אדריכלית: הסתכל על זרימת התוכן באתרי האינטרנט של המתחרים שלך. נתח כיצד הוא מובנה מבחינה ארכיטקטונית כדי להיכנס לעומק האתר. יכול להיות שיש כמה דברים חשובים מאתר שמדורג היטב, וזה עשוי לגרום לך להחליט לתכנן את האתר שלך בצורה שונה.
ניתוח פערי מילות מפתח: השתמש בכלי כמו SEMRush או Ahrefs כדי להציג את מילות המפתח שעבורן מדרגים המתחרים שלך. השווה את הרשימה הזו למה שאתה מדורג עבורו וקבע אם יש פערים שאתה צריך לכסות.
ניתוח קישורים נכנסים: בדומה לניתוח פער מילות מפתח, אתה יכול לעשות זאת גם עבור קישורים נכנסים. קישורים נכנסים חשובים ביותר לאלגוריתמים של מנועי החיפוש, כך שאתה עשוי למצוא כמה ניצחונות קלים על ידי תראה היכן יש למתחרים שלך קישורים. ישנם כלים נהדרים כגון Ahrefs ומאג'סטיק שיכולים לעזור לך למצוא קישורים נכנסים אלה.
מחקר מילות מפתח
מחקר מילות מפתח הוא חיוני לכל קמפיין SEO, וזהו תחום שבו אינכם רוצים לחתוך פינות. עליך להבין כיצד אנשים מחפשים את המוצרים, השירותים או המידע הספציפיים שלך. בלי לדעת זאת, יהיה קשה לבנות את התוכן שלך כדי לתת לאתר שלך הזדמנות לדרג עבור שאילתות חיפוש חשובות. אחת הטעויות הגדולות ביותר שמנהל אתרים יכול לעשות היא התמקדות אך ורק בדירוג של מילת מפתח אחת או שתיים. לעתים קרובות, יש כמה מילות מפתח תחרותיות מאוד, בנפח גבוה, שאתה מרגיש שאתה חייב לדרג עבורן כדי להצליח. מילות מפתח אלו נוטות להיות באורך של מילה אחת עד שתיים, ויש סיכוי די טוב שהמתחרים שלך עובדים קשה על אותן מילות מפתח. אלה מייצרים יעדים טובים לטווח ארוך, ועדיין כדאי לבצע אופטימיזציה עבורם, אבל הערך האמיתי הוא במילות מפתח ארוכות זנב. מילות מפתח עם זנב ארוך מהוות את הרוב המכריע של כל נפח החיפוש. מילות מפתח אלו הן ביטויים ספציפיים יותר וארוכים יותר שמישהו יקליד, כגון "נעלי עקב כחולות בגודל 4 אינץ'". זה הרבה יותר תיאורי מ"נעליים כחולות", למרות שאולי יש למילה הזו נפח חיפוש גבוה יותר. עם אלה keywords להיות הרבה יותר תיאורי, סוגים אלה של לקוחות גם נוטים להיות יותר בשוק לבצע עסקאות עכשיו. ראה גם: 10 כלים בחינם למחקר מילות מפתח
קופירייטינג SEO ואופטימיזציה של תוכן
בטח שמעתם ש"התוכן הוא המלך" כשזה מגיע לקידום אתרים. העניין בתוכן הוא שהוא מניע הרבה גורמים הקשורים לאופטימיזציה. אתה צריך תוכן איכותי כדי לקבל הזדמנות לדרג את מילות המפתח שאליהן אתה ממקד, אבל כדי שתהיה לך הצלחה, אתה צריך גם תוכן באתר האינטרנט שלך שמנהלי אתרים מוצאים את זה מעניין מספיק כדי לרצות לקשר אליו בחזרה. לא כל עמוד יכול לעשות את שניהם. דפים הממוקדים במכירות, כגון דפי מוצרים ושירותים, אינם בדרך כלל מסוג התוכן שמנהלי אתרים רוצים לקשר אליו. יצירת קישורים מתוכן תגיע ככל הנראה מהבלוג שלך או משאבי מידע אחרים באתר שלך. להלן כמה טיפים מהירים לאופטימיזציה של תוכן:
הבן את הקהל שלך והתמקד בכתיבת התוכן שלך עבורו. אל תכריח משהו שלא יהדהד. אתה תסתכן בהפסד מכירות ובהגדלת שיעור היציאה מדף הכניסה שלך.
השתמש במחקר מילות המפתח שביצעת. אתה צריך באופן טבעי להכניס ביטויי מפתח חשובים (שזיהית באמצעות המחקר שלך) לתוך התוכן שלך.
ודא שמילות המפתח שאתה מבצע עבורן אופטימיזציה רלוונטיות לנושא הכללי של הדף.
אל תגזים עם תדירות מילות המפתח. מילות מפתח חשובות צריכות להיות בכותרות עם מספר אזכורים לאורך העותק. מנועי חיפוש משתמשים באינדקס סמנטי סמוי כדי לעבד מילים נרדפות והקשר בין מילים, אז פשוט התמקד בכתיבה באופן טבעי. אם אתה משתמש באותן מילות מפתח שוב ושוב, זה לא יישמע טבעי, ואתה מסתכן באופטימיזציה יתר של מנועי החיפוש.
היה יסודי בעת הכתיבה. נתונים סטטיסטיים של שיווק תוכן מראים כי תוכן ארוך צורה יעיל פי תשעה מתוכן קצר.
כתוב כותרות שימשכו את תשומת הלב של המבקר.
נסה לשלב תמונות, תרשימים וסרטונים כדי להפוך את התוכן למושך יותר.
ספר סיפור ובמידת האפשר, כלול קריאה לפעולה.
ראה גם: כתיבת SEO: יצירת תוכן ידידותי לקידום אתרים ב-6 שלבים פשוטים
פרורי לחם
פירורי לחם יכולים למלא תפקיד חשוב בסיוע ל-Google לקבוע טוב יותר את מבנה האתר שלך. לעתים קרובות הם מראים כיצד תוכן מסווג בתוך אתר אינטרנט ומספקים גם קישור פנימי מובנה לדפי קטגוריות באתר האינטרנט שלך. בעת הצבת פירורי לחם, הקפד להשתמש בנתונים מובנים מכיוון ש-Google עשויה גם לבחור לכלול קישורי פירורי לחם אלה ברשימת ה-SERP שלך. ראה גם: פירורי לחם וקידום אתרים: מה הם וכיצד הם חשובים לקידום אתרים
קישור פנימי
כדי להבין את החשיבות של בניית קישורים פנימית, עליך להבין את המושג "מיץ קישורים". מיץ קישורים הוא הסמכות או ההון העצמי המועברים מדף אינטרנט או אתר אחד לאחר. אז בכל קישור, פנימי או חיצוני, יש כמות מסוימת של ערך שעוברת. כאשר אתה כותב תוכן לאתר שלך, אתה צריך לקחת בחשבון אם יש דפי אינטרנט רלוונטיים אחרים באתר שלך, שיתאים לקשר אליהם מתוך תוכן זה. זה מקדם את הזרימה של "מיץ קישורים", אבל זה גם מספק למשתמשים את היתרון של קישורים למידע רלוונטי אחר באתר שלך.
קידום אתרים מחוץ לדף
קידום אתרים מחוץ לדף (המכונה גם קידום אתרים מחוץ לאתר) מתייחס לאסטרטגיות אופטימיזציה המופעלות מחוץ לאתר שלך ועשויות להשפיע על הדירוג בדפי התוצאות של מנועי החיפוש. חלק גדול מהאלגוריתם של גוגל מתמקד באופן שבו העולם החיצון (האינטרנט) רואה את מהימנות האתר שלך. אולי יש לך את האתר הכי טוב למראה עם התוכן הכי חזק, אבל אם לא תשקיע את העבודה כדי לשים לב, רוב הסיכויים שהאתר שלך לא ידורג טוב במיוחד. מכיוון שהאלגוריתם של גוגל אינו אנושי, הוא מסתמך במידה רבה על אותות חיצוניים כגון קישורים מאתרים אחרים, אזכורים מאמרים/עיתונות, אזכורים במדיה חברתית וביקורות כדי לעזור לקבוע את הערך של המידע באתר שלך.
חשיבות בניית קישורים
אמנם יהיה קשה לדרג ללא תוכן איכותי, אך לא יהיה לך סיכוי לביטויי מפתח תחרותיים ללא קישורים. עדיין מקובל בכל העולם שמספר ואיכות הקישורים הנכנסים לאתר ו/או דף אינטרנט הם המשפיעים מספר אחת על דירוג החיפוש. עם בניית קישורים כאות החיפוש העליון, עליך להיות בעל אסטרטגיה מוצקה למשוך ולרכוש קישורים לאתר שלך. עם זאת, אתה אפילו לא צריך להתחיל את התהליך הזה בלי שיהיה לך בסיס איתן שנבנה עם תוכן ועיצוב. רכישת קישורים היא הרבה יותר קלה כאשר יש לך משאבים אטרקטיביים ובעלי ערך שאתרים אחרים ירצו לקשר אליהם.
איכות קישור
חשוב לדעת שלא כל הקישורים נוצרים שווים. האלגוריתם של גוגל בוחן מקרוב את מהימנות האתר המקשר. לדוגמה, קישור לניו יורק טיימס, שיש לו מיליוני קישורים ועשרות אלפי אתרים מוכרים וייחודיים המקשרים אליו, ישא הרבה יותר משקל
מאשר קישור מאתר הוורדפרס החינמי של חברך שהוא בנה לפני שבועיים. ישנם כלים שמעריכים את סמכותו של אתר אינטרנט. שני כלים פופולריים הם Open Site Explorer של Moz, שמחשב את ציון רשות הדומיין, ודירוג הדומיין של Ahref. כלים אלה מעולים לקביעה אילו קישורים כדאי לרכוש. ככל שהציון/דירוג גבוה יותר, כך יהיה כדאי יותר להשקיע זמן ברכישת הקישור הזה. מספר הקישורים אינו הדבר היחיד שמנועי החיפוש מסתכלים עליו מנקודת מבט איכותית. הם גם ייקחו בחשבון עד כמה האתר/התוכן המקשר רלוונטי לאתר שלך. אם אתם מוכרים נעליים, למשל, קישור מבלוג אופנה ישא משקל רב יותר מאשר קישור מ-Joe's Pizza Shack. זה אולי נראה מטורף אפילו לנסות להשיג קישור ממקום פיצה לאתר נעליים, אבל בימים הראשונים, מנועי החיפוש התמקדו יותר בכמות הקישורים. כשמנהלי אתרים תפסו, חלקם ינסו להשיג כל קישור שהם יכלו למצוא כדי להשפיע על תוצאות החיפוש. כדי להבטיח את איכות התוצאות, מנועי החיפוש היו צריכים להתמקד באיכות כדי לקחת בחשבון את הספאם הפוטנציאלי הזה.
כמות הקישורים לאתר/דף אינטרנט
למרות שהמיקוד הגדול יותר הוא על האיכות והרלוונטיות של קישורים, לכמות עדיין יש מקום. אתה רוצה להמשיך ולהגדיל את מספר הקישורים המוסמכים המפנים לאתר שלך ולדפי האינטרנט החשובים שלו, כך שתהיה לך את היכולת לאתגר את המתחרים שלך על מילות מפתח תחרותיות במיוחד. היבט נוסף לדיון על הכמות הוא שעדיף שיהיו 100 קישורים בסך הכל מ-100 אתרים שונים, לעומת 100 קישורים שמגיעים מ-10 אתרים. יש מתאם חזק שככל שיש לאתר שלך יותר קישורים מדומיינים ייחודיים, כך יש לך סיכוי טוב יותר לשיפור הדירוג. כמובן, ברגע שאתה משיג את הדירוג העליון, אתה לא יכול לקחת הפסקה. אם אתה לא מגדיל את פרופיל הקישורים שלך, אתה יכול לסמוך על כך שהמתחרים שלך כן, והם בסופו של דבר יעלו עליך. מסיבה זו, SEO הפך לפונקציית שיווק מתמשכת הכרחית עבור רוב הארגונים.
קישור עוגן טקסט
טקסט עוגן הוא טקסט ההיפר-קישור המודגש בפועל בדף אינטרנט שמפנה משתמש לדף אינטרנט אחר בעת לחיצה. האופן שבו אתרים מקשרים אליך כן עושה הבדל באלגוריתמים של מנועי החיפוש, וטקסט עוגן הוא חלק מהמשוואה הזו. מנועי החיפוש מחפשים לעגן טקסט כאות לרלוונטיות של דף אינטרנט עבור ביטויי חיפוש ספציפיים. דוגמה: קבלת קישור עם טקסט העוגן של "נעליים כחולות" בבלוג אופנה, מראה למנועי החיפוש שדף האינטרנט שלך חייב להיות רלוונטי ל"נעליים כחולות". בעבר, ככל שהיו לך יותר קישורים המפנים לדפי האינטרנט שלך המכילים מילות מפתח ספציפיות, כך גדל הסיכוי שתדרג עבור אותה מילת מפתח. עדיין יש בזה אמת, אבל אם אחוז גבוה מהקישורים שלך מכילים מילות מפתח, מנועי החיפוש יחשדו שאתה מנסה לתמרן את התוצאות. פרופיל קישור טבעי מכיל בדרך כלל שילוב מגוון של טקסט עוגן, בדרך כלל נשלט על ידי טקסט קישור הכולל את שם המותג של אתר אינטרנט.
מיקום קישור
גורם נוסף שמנועי החיפוש מתחשבים בו הוא המיקום בו ממוקם הקישור. זה משחק תפקיד בכמה משקל או "מיץ קישורים" יועבר לדף האינטרנט שלך מהאתר המקשר. קישורי כותרת תחתונה וסרגל צד אינם מקבלים משקל רב כמו פעם בגלל ההתעללות הקשורה לאתרים שמוכרים קישורים בעבר. קישורים בתוך הגוף או התוכן של דף האינטרנט בדרך כלל מייעדים חשיבות רבה יותר לנושא הנדון ונותנים להם משקל רב יותר. מקובל גם הוא שככל שהקישור גבוה יותר בתוך התוכן, כך גדלים המשקל והסמכות המועברים.
קישורים של בצע מעקב לעומת קישורים ללא מעקב
קישור עשה עקוב אומר למנועי החיפוש שהאתר בעצם מבטיח את דף האינטרנט שאליו הם מקשרים ושמנועי החיפוש צריכים לעקוב אחר הקישור הזה ולהעביר את מיץ הקישורים המתאים בהתאם. קישור ללא מעקב כולל קוד HTML המכיל rel=”nofollow” כדי לומר למנועי החיפוש לא לעקוב אחר הקישור ליעד ולהעביר כל סמכות או קרדיט. תוכן שנוצר על ידי משתמשים כגון הערות, וויקי, סימניות חברתיות, פוסטים בפורומים ואפילו כמה מאמרים נוצלו לרעה על ידי קידום אתרים כדי להשיג קישורים קלים לאתרי אינטרנט. קישורים ללא מעקב הפכו לחלק נחוץ מאוד מאלגוריתמי חיפוש בגלל התוכן שנוצר על ידי משתמשים. אתרים החלו להציב את התגים rel=”nofollow” כדי לציין שהם לא ערבים לקישורים. זה הוביל להפחתה משמעותית בספאם שנוצר באותם אתרים, מכיוון שהערך של קבלת קישור כבר לא היה שם. קישורים לעשות מעקב הם בעלי ערך משמעותי יותר בגלל מיץ הקישורים והסמכות שעוברים, אבל קישורים ללא מעקב הם טבעיים מאוד שיהיו בפרופיל קישורים ועדיין יכולים להציע ערך מתעבורת ההפניות שהם עשויים לספק.
קישורים שהרווחו לעומת קנייה
רכישת קישורים לצורך בניית הסמכות של אנחנו שלך
bsite נוגד את ההנחיות של Google ועלול להעמיד את האתר שלך בסיכון של קנס. כל הקישורים שנרכשו למטרות פרסום צריכים לקבל ייעוד ללא מעקב כדי למנוע מהאתר שלך להיפגע. קישורים שנצברו הם מה שמנועי החיפוש בעצם רוצים לתת לו קרדיט. כדי "להרוויח" קישור, צריכה להיות סיבה ברורה ומשכנעת לאתר אחד לרצות לקשר לאחר. ציטוט במאמרים או כמשאב ברשימה הן כולן דוגמאות טובות, בהנחה שיש קשר ברור ורלוונטי בין התוכן שלך לאתר המקשר. אם נחזור לדוגמא של אתר הנעליים, קישור מבלוג אופנה, בתוך תוכן המאמר ולדף האינטרנט שלך, המפרט את מגמות הנעליים המובילות הוא אחד שיש לו קשר ברור. אם לדף מגמות הנעליים שלך היה קישור מחנות פיצה בכותרת התחתונה, זה משהו שלא היה נותן שום מראה טבעי. לא תהיה סיבה ברורה שהם יקשרו לדף זה, מכיוון שהדף אינו רלוונטי לעסק, לקהל או לתוכן שלהם. רוב חברות קידום האתרים המכובדות מציעות שירותי בניית קישורים היוצרים נכסים או תוכן הניתנים לקישור כדי לנהל הסברה בשם האתר שלך על מנת להשיג קישורים שנצברו אלה. אתה יכול גם לעשות זאת בעצמך על ידי בניית משאבים או תוכן מחושב היטב ויצירת קשר עם אתרים שאתה מאמין שימצאו את המשאבים שלך ראויים לקישור.
מדיה חברתית וקידום אתרים
למרות שאנשי קידום אתרים רבים חשבו שמדיה חברתית היא גורם דירוג באלגוריתם של גוגל, בשנת 2014, מאט קאטס של גוגל הכריז שלא. בשנת 2016, גארי איליס, אנליסט מגמות למנהלי אתרים של גוגל, אישר גם הוא שמדיה חברתית אינה גורם דירוג. למרות שמדיה חברתית אולי לא תורמת ישירה כגורם דירוג, להלן כמה דרכים שבהן מדיה חברתית יכולה לעזור לשפר את SEO:
רכישת קישורים: אם אתה מייצר תוכן נהדר ואנשים משתפים אותו דרך ערוצים חברתיים, מנהלי אתרים ובלוגרים עשויים לראות את התוכן הזה ולהחליט לקשר אליו בחזרה באתרים שלהם בפועל. ככל שהתוכן שלך ישותף יותר, כך הסיכויים שלך ליצור קישורים באופן טבעי יהיו גדולים יותר.
חיפושים ממותגים: ככל שהתוכן, המוצרים או השירותים שלך נידונים בתדירות גבוהה יותר באמצעות מדיה חברתית, אנשים יתחילו לחפש אותך במנועי החיפוש על ידי הקלדת שם המותג שלך. אם אתה מציע מוצר או שירות, שאילתות החיפוש הללו עשויות להכיל את שם המותג שלך בתוספת שם של מוצר או שירות, כמו "נעליים כחולות [שם מותג]", לדוגמה. מכיוון שגוגל או מנוע חיפוש אחר רואים שאתה רלוונטי לסוג של מוצר או שירות בהתבסס על שאילתות לקוחות בפועל, אתה עלול למצוא את עצמך במיקום טוב יותר עבור הגרסה הלא ממותגת של השאילתה.
איתותים עסקיים חיוביים: לעסקים רבים יש נוכחות במדיה חברתית. קיום פרופיל פעיל יכול להראות שאתה באמת עושה מאמץ להעסיק את הלקוחות שלך. מנועי החיפוש מסתכלים על פיסות נתונים רבות כדי לקבוע את הלגיטימיות של עסק או אתר אינטרנט, ואפשר לראות אותות חברתיים כמאמת.
מדדי הצלחה של SEO
כל עסק הוא שונה, וניתן לומר אותו דבר לגבי המטרות הספציפיות שלו. הצלחת SEO יכולה להימדד במגוון דרכים שונות. שרברב עשוי לרצות יותר שיחות טלפון, קמעונאי עשוי לרצות למכור יותר מוצר, מוציא לאור של מגזינים עשוי לרצות פשוט להגדיל את הצפיות בדפים, ועסק אחר יכול פשוט לרצות לדרג גבוה יותר מהמתחרה שלו. להלן מספר מדדים נפוצים למדידת הצלחתו של קמפיין אופטימיזציה של SEO:
לידים/מכירות: רוב העסקים מחפשים לקבל החזר על השקעתם ללא קשר לסוג המדיום השיווקי. שיווק SEO אינו שונה מהבחינה הזו. בסופו של דבר, המדד הטוב ביותר להצלחה הוא אם המאמצים יובילו לעלייה במכירות ובלידים. אם מכירות הן המטרה, המיקוד של הקמפיין צריך להסתובב סביב ביטויי חיפוש שימשכו צרכנים בעלי שוק לעומת מילות מפתח בעלות אופי סקרני יותר. מילות מפתח המבוססות על שאלות עשויות לספק תנועה, אך בדרך כלל יש להן שיעורי המרות נמוכים מאוד. זה צריך להיות חלק מאסטרטגיית מותג גדולה יותר לאחר שהבסיסים שלך מכוסים במילות המפתח שלך לכסף.
תנועת חיפוש אורגנית: אם התנועה האורגנית שלך גדלה, זה סימן טוב שמסע הפרסום שלך לקידום אתרים עובד. זה מראה שאתה מתקדם בדירוג החיפוש עבור מילות המפתח שבחרת ושמשתמשים לוחצים על רישומי החיפוש שלך. אם אתה יודע שאתה מדורג טוב עבור מילות מפתח בעלות נפח חיפוש הגון, אבל אתה לא מקבל הרבה במונחים של תנועה, ייתכן שתרצה לעבוד על שיפור תג הכותרת שלך כדי ליצור שיעור קליקים גבוה יותר. בתוך Google Search Console, יש לך את היכולת להציג את מילות המפתח ואת שיעור הקליקים המתאים להן עם רישום החיפוש שלך.
דירוג מילות מפתח: עסקים רבים מסתכלים על מילות מפתח כאינדיקטור לביצועי מסע פרסום לרשת החיפוש. זה יכול להיות גם אינדיקטור מטעה אם הוא לא נצפה בהקשר הנכון. אם אתה מתמקד אך ורק בביצועים של כמה
מילות מפתח "בנפח גבוה", אתה עלול להרגיש מיואש למרות שבעיניו של מומחה SEO ותיק יותר, ייתכן שאתה מתקדם מאוד. מילות מפתח תחרותיות מאוד ייקח זמן, ולפעמים פרק זמן משמעותי להגיע לדירוג הדף הראשון. מה שאתה צריך להסתכל עליו הוא האם מתבצעת התקדמות חיובית בתנאים אלה, עד כדי כך שאתה מתחיל לראות נתיב להשגת התוצאות הרצויות שלך לאורך זמן.
גיוון מילות מפתח: קל להסתכל על מילות המפתח התחרותיות בנפח גבוה ולהרגיש שאתה צריך לדרג כדי שאלו יצליחו. אלו מטרות מצוינות לטווח ארוך יותר, אבל העובדה נשארת בעינה: 70% מכל תנועת החיפוש הולכת למילות מפתח בעלות זנב ארוך. כלים כמו SEMRush ו-Arefs עוקבים אחר מיליוני מילות מפתח ויכולים להראות לך כמה מילות מפתח האתר או דף האינטרנט שלך מדורגים. אם אתה רואה שהמספר הזה ממשיך לעלות, זה עוד אינדיקטור טוב לכך שהקמפיין שלך הולך בכיוון הנכון.
ראה גם: הכלים הטובים ביותר למעקב אחר דירוגי חיפוש מילות מפתח
יצירת אסטרטגיית SEO מנצחת
רוב העסקים כיום מכירים את המושגים הבסיסיים סביב SEO. אתה יכול לעשות הרבה פונקציות SEO אינדיבידואליות היטב, אבל ההצלחה באה עם האופן שבו אתה מחבר את החלקים יחד כדי ליצור אסטרטגיה מגובשת. האסטרטגיה הזו תיצור את הבסיס לצמיחת תנועה אורגנית שתניע עסק לשנים הבאות. אתה צריך להיות מוכן להשקיע כמות משמעותית של זמן במיפוי האסטרטגיה כי זה הרבה יותר טוב ויעיל לעשות את זה נכון בפעם הראשונה. להלן כמה מהמרכיבים המרכזיים שנמצאים כמעט בכל אסטרטגיית SEO מוצלחת:
זהה את המטרות שלך: בשביל מסע פרסום מוצלח, תחילה עליך לקבל מושג ברור מה אתה מנסה להשיג. זה יניע את האסטרטגיה קדימה, שכן כל מה שתעשה יהיה כדי להשיג את המטרה הזו. לדוגמה, אם המטרה שלך היא לייצר לידים או מכירות, מבנה האתר שלך והתוכן שנכתב צריכים להיות ממוקדים בשליחת לקוחות למשפך המכירות שלך.
התמקדות בנושאים: נושאים צריכים להכתיב את העיצוב והזרימה של האתר והתוכן שלו. הכרת המוצרים והשירותים שלך, ערוך רשימה של נושאים ברמה גבוהה שיהוו את עמודי התווך של האתר שלך. בדרך כלל, נושאים אלו יהיו מילות המפתח בעלות הזנב הקצר יותר, בנפח גבוה יותר ותחרותיות יותר.
בצע את המחקר: לאחר שתחליט על הנושאים שמתארים כראוי את המוצרים והשירותים שלך, עליך לבצע מחקר כדי למצוא את מילות המפתח עם הזנב הארוך יותר שלקוחות יחפשו כדי למצוא מידע על הנושאים הללו. סוג זה של מילת מפתח עונה לרוב על מגוון רחב של שאלות.
צור את התוכן: בעת יצירת תוכן העמוד, היה יסודי ככל האפשר. המגמות מראות שמנועי חיפוש מייחסו ערך גבוה יותר לתוכן ארוך צורה. משם אתה יוצר את התוכן התומך על סמך מחקר ארוך זנב שבוצע על הנושאים. תוכן העמוד צריך לקשר לתוכן התומך, והתוכן התומך צריך לקשר חזרה לעמוד. זה יעזור לגבש מערכת יחסים סמנטית שמנועי החיפוש אוהבים.
קדם: זה לא מספיק כדי ליצור תוכן נהדר. לרוב העסקים אין קהל גדול שעוקב מקרוב אחר הבלוג שלהם. אז אם רק מעטים קוראים את התוכן, לא תקבלו קישורים רבים אליו ללא צורה כלשהי של הסברה. בניית קישורים חיונית לקמפיין SEO מוצלח. אם יש לך פיסת תוכן שהיא משאב בעל ערך, עליך לפנות לאתרים בעלי דעות דומות שאתה מרגיש שהמשאב הזה הוא בעל ערך גם כן. תן להם את הסיבה מדוע אתה מרגיש שהקוראים או הלקוחות שלהם יראו בזה ערך, והם עשויים פשוט להחליט לספק קישור חזרה. דרך נוספת לקדם היא באמצעות מדיה חברתית. ככל שיותר אנשים ישתפו את התוכן שלך, כך גדל הסיכוי שמישהו יפרסם קישור באתר שלו לתוכן זה. אם אין לך קהל עוקבים גדול, אולי תרצה להוציא מעט על פרסום ברשתות חברתיות כדי להגביר את הנוכחות החברתית שלך.
עשה את הזמן: הדבר הקשה ביותר לעשות הוא לפנות זמן. קידום אתרים אינו פעילות שיווקית של "קבע את זה ושכח מזה". אתה צריך להקדיש זמן מדי שבוע כדי להשיג את המטרות שלך. ברגע שאתה משיג אותם, צור מטרות חדשות. אם לא תתאמץ, תמצא שהתחרות שלך חולפת על פניך. אם אין לך זמן, כדאי לשקול לשכור חברה המציעה שירותי קידום אתרים.